Illustraties van vuurstenen artefacten

Ex-Situ Silex is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige illustraties van vuurstenen artefacten en beschikt over alle noodzakelijke kennis en vaardigheden om de afbeeldingen maximaal tot hun recht te laten komen, niet alleen in functionele zin van het woord, maar wij garanderen ook dat de afbeeldingen van dusdanige kwaliteit zijn dat zij geschikt zijn voor publicatie.

Tekeningen van vuurstenen artefacten vallen qua functie tussen een technische tekening en een artistieke weergave in. Het is de bedoeling dat de tekening informatie geeft over de eigenschappen van het afgebeelde artefact en over de manier waarop het bewerkt is. De wijze waarop lijnen, arceringen, stippelingen en dergelijke worden afgebeeld, de oriŽntatie van de afbeelding en andere technische datails leveren informatie over een veelheid van kenmerken van het afgebeelde artefact.

De technologische aspecten zijn derhalve het belangrijkste aspect van een illustratie, maar het is vanzelfsprekend meegenomen als de er afbeelding ook mooi uitziet voor publicatie in rapporten, boeken of tijdschriften. Ex-Situ Silex vervaardigt illustraties waarbij het cosmetische en het functionele optimaal in balans zijn met elkaar.

Het vervaardigen van illustraties is een zeldzaam specialisme in de archeologie. Ex-Situ Silex heeft in ruime mate de kennis en ervaring in huis om een hoogwaardig eindproduct af te leveren.

Zie voor meer afbeeldingen https://exsitusilex.blogspot.nl/.